COLD TEKNİK

RADYANT ISITMA SİSTEMLERİ

TANIMI ve ÇALIŞMA PRENSİBİ

RADYANT ISITMA SİSTEMLERİ

Isının elektromanyetik dalgalar şeklinde iletilmesine radyant ısıtma denir. Radyant ısıtıcılar, radyant ısıtma tekniğini kullanan ısıtıcılardır. Radyant tabiri, ısıtıcının ışınım yolu ile kızılötesi ışınların hava yerine direkt olarak nesneleri ısıtmasını anlatmak için kullanılır. Radyant, ısıtma sektöründe sıklıkla kullanılan verimli bir teknolojidir.Radyant ısı ölçer olarak glop termometre kullanılmaktadır.

Radyant ısıtıcı en verimli ısıtıcı tiplerinden birisidir. Doğalgaz veya LPG gibi enerji kaynaklarını kullanarak üretilen ısının ışınım yolu ile çevrede bulunan objelerin direkt olarak ısınmasını sağlar. Bu sayede zemini, objeleri ve insanları ısıtır, hava dolaylı olarak ısındığı için enerji kaybı engellenir ve verimli bir ısıtma sağlanır. Radyant ısıtıcılar ; Açık Alevli Radyant Isıtıcı, Borulu Tip Radyant Isıtıcı, Sulu Radyant Paneller gibi farklı tiplerde üretilmektedir. 

 

Radyant ısıtıcı, en basit tabirle direkt olarak çevreyi sarmalayan havayı değil insanları ve objeleri ısıtmak için kullanılan bir ısıtıcı tipidir. Radyant ısıtıcı, konvansiyonel sıcak hava ile ısıtmaya oranla çok daha verimli bir ısıtma seçeceği sunmaktadır. Diğer ısıtma tipleri olan iletim ile ısıtma ve taşınım ile ısıtmadan farklı olarak radyant ısıtmada ışınım prensibi kullanılmaktadır. Radyant ısıtmada, ışınımla iletilen ısı sayesinde lokal ısıtma yapılabilmektedir.