Soğuk Oda Sistemleri
Soğuk Oda Sistemleri
Günümüzde bu konu hem yalıtım hemde hijyen olarak poluretan panel soğuk oda ile artık mümkün. Saklanacak olan ürünün durumuna göre 1 haftadan 2 yıla kadar değişik ısılarda tazeliğini ve lezzetini koruyarak saklamak mümkün. Soğuk oda sistemlerinde önemli olan ihtiyacınıza uygun olanını seçmektir.
Ürünlerin saklama şekline göre soğuk oda sistemleri
Serin muhafaza:(+5/+15ºC)
Bazı ürünler için önemlidir sebze meyve gibi bu tür ürünler için uygundur.
Soğuk muhafaza:(-5/+5ºC)
Ürünlerin donma derecelerinin üstünde uygulanan soğutma şeklidir.
Donuk muhafaza: (-15/-25ºC)
Sağlıklı muhafazaya göre dondurulmuş ürünler daha uzun süre muhafaza ortamı oluşturma şeklidir.
Ürün şoklama:(+ 30/-40ºC)
Şoklama bir muhafaza tipi değildir. Şoklama taze ürünlerin merkez sıcaklıklarının kısa bir sürede -18 ºC’ye düşürülmesi işlemidir.
Dondurarak kurutma: (+35/-30ºC)
Ürünler önce dondurulur sonra havası boşaltılmış bir odaya alınırlar.
Bu odada ürünlerden ortama geçen su buharının cihazlarla emilerek nemin alınmasıyla ürünlerin tamamen veya ilgili miktarlarda kurutulması yöntemidir.
Ön soğutma: (+25+5ºC)
Ürünlerin uzun süreli muhafazaya sevkinden önce sıcaklıkların kısa sürede düşürülmesidir.