COLD TEKNİK

Soğuk Oda Sistemleri

TANIMI ve ÇALIŞMA PRENSİBİ

Soğuk Oda Sistemleri

Günümüzde bu konu hem yalıtım hemde hijyen olarak poluretan panel soğuk oda ile artık mümkün. Saklanacak olan ürünün durumuna göre 1 haftadan 2 yıla kadar  değişik ısılarda  tazeliğini ve lezzetini koruyarak saklamak mümkün. Soğuk oda sistemlerinde önemli olan ihtiyacınıza uygun olanını seçmektir.

Ürünlerin  saklama şekline göre soğuk oda sistemleri

 

Serin muhafaza:(+5/+15ºC)

Bazı ürünler için önemlidir sebze meyve gibi bu tür ürünler için uygundur.

 

Soğuk muhafaza:(-5/+5ºC) 

Ürünlerin donma derecelerinin üstünde uygulanan soğutma şeklidir.

 

Donuk muhafaza: (-15/-25ºC) 

Sağlıklı muhafazaya göre dondurulmuş ürünler daha uzun süre muhafaza ortamı oluşturma şeklidir.

 

Ürün şoklama:(+ 30/-40ºC)

Şoklama bir muhafaza tipi değildir. Şoklama taze ürünlerin merkez sıcaklıklarının kısa bir sürede -18 ºC’ye düşürülmesi işlemidir.

 

Dondurarak kurutma: (+35/-30ºC)

Ürünler önce dondurulur sonra havası boşaltılmış bir odaya alınırlar.

Bu odada ürünlerden ortama geçen su buharının cihazlarla emilerek nemin alınmasıyla ürünlerin tamamen veya ilgili miktarlarda kurutulması yöntemidir.

 

Ön soğutma: (+25+5ºC)

Ürünlerin uzun süreli muhafazaya sevkinden önce sıcaklıkların kısa sürede düşürülmesidir.